In English please In Portuguese please
Forside
Nyheter
Boliger for salg
Priser
Visningsturer
Fotogalleri
Samarbeidspartnere
Juridisk bistand
Kontakt oss
Om oss
Flere nyheter
Ny flyplass terminal ferd
Flyplass leder Ibernon Martins Gomes, kunngjorde ...
04.05.2013   Les mer »
Om Brasil på reiselivsmes

Åpningstider

Fredag 2. mars: 11.00 - 19 ...
01.03.2012   Les mer »

Brasilian Carnaval show -
Brasilian Carnaval er en årlig event på Cosmopol ...
24.02.2012   Les mer »
Norge tok VM-gullet!
Ville gledesscener utspant seg ute på gulvet i Gov ...
18.12.2011   Les mer »
Kamp dager - VM i Brasil

Med datoene klare for sluttspillet er det bar ...
20.10.2011   Les mer »
Aker har store planer i B

Dette er ikke en boble. De funnene man snakk ...
22.09.2011   Les mer »
Tidenes VM-sjanse for Nor
PS: Natal er en av arrangørbyene for fotball VM! ...
31.07.2011   Les mer »
Dette drømmer 500 000 nor
Du trenger ikke et stort palass om du skal kjøpe f ...
25.03.2011   Les mer »
Ny økonomisk verdensorden

Det som synes klart, er at finanskrisen tvinger fram en ny økonomisk verdensorden på den måten at landene med sterkt voksende økonomier, som Kina, India og Brasil heretter får større innflytelse i Verdensbanken og Det internasjonale pengefondet.

I motsetning til aksjer og trender på finansmarkedet er eiendom ofte en trygg investering. Man vet eksakt hva pengene er brukt til.

Nedenfor er noen av de viktigste faktorene du bør vite for å ha det beste investerings grunnlaget ved kjøp av bolig i Natal i Brasil.

  1. Kapital vekst
  2. Lave levekostnader
  3. Boom i eiendomsmarkedet
  4. Valutaveksling
  5. Inflasjon
  6. Økonomisk vekst
  7. Boligmangel

1. Kapital Vekst

Brasil er klassifisert som et nytt voksende eiendomsmarkedet, dette gjør at potensielle vekstraten er på sitt høyeste i dag. Over de siste fem årene så har eiendom i Brasil sett pris stigninger med økninger på over 20 %. I fjor fikk noen områder i nordøst Brasil en avkastning på 20 % og dette er ikke noe uvanlig.

Nå er den perfekte tid inne til en investering i eiendom i Brasil. Eiendomspriser er fremdeles lave og det ser ut til å stige etter hvert som det brasilianske eiendomsmarkedet blir kjent og Brasils infrastruktur fortsetter å utvikles i et svært jevnt tempo. Eksperter omkring eiendom har den klare oppfatning og tipser Brasil som et fremad voksende land med klare spådommer om at en verdistigning innen eiendom er på vei.

2. Lave Levekostnader

Kostnaden for å leve i mange områder av Brasil er mye lavere enn i de fleste europeiske destinasjoner, og for øyeblikket ligger det på 30 % av norsk levekostnad. Som en følge av lavere kostnader ved å opprettholde og administrere eiendom, så er det ikke rart at Brasil også stadig mer blir populært blant pensjonister og personer som trekker seg tilbake fra den ellers så støyende og kostbare tilværelsen i hjemlandet.

3. Boom i eiendomsmarkedet

Eiendom i Brasil befinner seg for øyeblikket på randen av en høykonjunktur periode. En investeringsvekst er uunngåelig i Brasil, særlig i områder ved havet og i nordøst Brasil.

Mange områder er omdannet til toppklasse destinasjoner med god infrastruktur for å øke turistindustrien i Brasil. Landets suksess innen turisme er å skape stor etterspørsel etter overnattingssteder i de områder hvor turisme er naturlig. Smarte eiendoms investorer er konstituert tidlig ute med sine kjøp, hvor de tar sikte på å investere i prosjekter som har gode utleie forutsetninger med god beliggenhet.

Samtidig er markedet pr i dag i stor fart og eiendomsprisene blir stadig presset oppover av den vanlige brasilianer som nå de siste 2 årene begynner å få kapital til kjøp av bolig nummer en, og den øvre middelklasse til å kjøpe bolig nr to. Slik som utsiktene viser vil etter hvert mange av Brasils 190 millioner innbyggere være godt etablert med kapital for kjøp av eiendom utover dagens standard. Dette vil medføre en stor boligmangel i de mest ettertraktede områder, og dette gjelder i stor grad nord øst Brasil hvor det stabile klima tiltrekker den vanlige brasilianer.

4. Valutaveksling

Valutakursen er svært gunstig i Brasil i dag, dette gjør eiendomsinvesteringen til et attraktivt alternativ for utenlandske investorer som unngår å miste store mengder penger i deres vekslinger til brasilianske Real.

Brasiliansk valuta har nylig stabilisert seg og blir nå langt mer konkurransedyktige med andre internasjonale valutaer, som for eksempel amerikanske dollar. Dette har selvfølgelig økt kjøpekraft for utenlandske investorer til Brasil. Konkurransedyktigheten til valutaveksling betyr også at internasjonale bedrifter fra USA og Europa etablerer seg i Brasil, hvor de er i stand til å operere med langt lavere kostnader og derfor skape økt produktivitet og profitt.

5. Inflasjon

I året da president Lula ble valg (2003), ble inflasjonen redusert til 16 % mens inflasjonen i dag ligger på laveste noensinne som er rundt 5,7 %, dette indikerer en sikker og trygg økonomi til å investere i.

Brasils økonomiske vekst og lave inflasjons nivå har så langt resulterte i at sentrale banker i Brasil har kuttet sine utlånspriser, som i sin tur har resulterte i mye bevegelse i eiendomsmarkedet.

6. Økonomisk vekst

Brasil har de siste fem årene opparbeidet betydelige reserver. Landet har over US $ 200 milliarder i utenlandske reserver, og har ingen utenlandsk netto gjeld.

Økningen i lønnsomheten av enkelte store brasilianske selskaper er stor, dette gjelder for eksempel Unibanco fra Brasils private bank sektor, Eletropaulo som er en strøm distributør, samt vellykket sammenslåing av internasjonale selskaper i Brasil (f.eks Arclor og InBev som er verdens største øl produsent). De gode økonomiske utsiktene i landet bringer ytterlige med seg en positiv effekt også på eiendoms investeringer.

Videre har spanske og portugisiske utviklere så vel som store hotell- og resort selskaper kommet til Brasil for å investere millioner av euro i turistnæringen, som er myntet på det europeiske markedet.

Ifølge eksperter er Brasil ventet å bli selvforsynt med oljereserver i løpet av det neste året, og det antas av enkelte økonomer at Brasil vil være blant den globale stormakt i fremtiden, sammen med Russland, India og Kina. (BRIC).

7. Boligmangel

Som nevnt vil Brasil få en mangel på boliger, og investorer ser etter utviklingsmuligheter for gode investeringer innenfor dette raskt utviklende eiendomsmarked. Ved å investere i prosjekter som Sol do Atlantico Resort & Spa med de fasiliteter prosjektet innehar, så vil inntjeningen ved salg\utleie bli bra på kort sikt, og på lang sikt vil investeringen være ekstra stor økonomisk.

På grunn av disse fakta og utsiktene som Brasil viser til vil SOL sine prosjekter i fremtiden også bli lansert ut i det brasilianske markedet. Dermed vil kjøpere fra Europa levne godt av å eie bolig i området. Det vil si at om det ønskes å selge sin investerte bolig på det brasilianske markedet, så vil det være fullt mulig. Boligen vil da være godt eksponert i markedet slik at salg til høystbydende blir en realitet. Ved å bli eksponert i et marked som Brasil vil en treffe utallige potensielle kjøpere over store deler av verden, noe som vil føre med seg gode muligheter for den beste avkastingen på valgt bolig.

  Tilbake